Nieuws

 

 

 

 

 

 

boot in winterstalling.jpg

 

 

 

 

  Uw boot in de winterstalling? 

     Het wordt herfst en dat betekent dat het vaarseizoen er weer op zit. Breng u, uw boot            naar de winterstalling? Of blijft uw boot in het water liggen? 

 
 
  • -Haal alle water uit de tanks, leidingen en andere onderdelen. Koppel de leidingen los en zorg ervoor dat er geen water meer in de waterpomp en boiler zit. Dat voorkomt vorstschade. Haal ook potjes en flesjes die kunnen bevriezen van boord.
  • -Zeilen, kussens en reddingsvesten kunnen tijdens de winter gaan schimmelen. Daarom is het beter om ze van boord te halen en droog op te bergen. Het schoonmaken van schimmelvlekken is immers een vervelende klus.
  • -Je kunt je boot eventueel afdekken met een zeil of een dektent. Zorg er dan wel voor dat het doek ook na een forse storm of bij een flinke laag sneeuw blijft zitten. En dat er geen grote kuil met regen- of smeltwater kan ontstaan.
  • -In de winter wordt het vochtig aan boord. Vochtvreters zijn dan handig. Misschien moet je ze tijdens de wintermaanden een paar keer vervangen.
  • -Haal alle kostbare spullen van boord, ook als je je boot naar een overdekte winterstalling brengt. Daar wordt namelijk regelmatig ingebroken. Neem ook je buitenboordmotor mee naar huis, of stal hem bij de Jachthaven . Die is erg aantrekkelijk voor dieven.
  • -Vergeet uw inboard motor niet winterklaar te maken , voor vragen kunt  contact opnemen met www.verhoogscheepsreparatie.nl.